Veel bedrijven zoeken op dit moment IT-specialisten om hun activiteiten uit te voeren. Vaak vinden ze echter niet het gekwalificeerde personeel waar ze behoefte aan hebben. Uitbesteding van de werkzaamheden naar het buitenland, waar deze specialisten wel snel beschikbaar zijn, is dan een optie. Veel bedrijven kiezen hier op dit moment echter nog niet voor. De vraag is; waarom niet?

Verschillen in taal, cultuur, afstand, tijdzone en commitment vormen de belangrijkste obstakels om niet met specialisten in het buitenland te werken. Reden genoeg om deze aspecten eens te belichten. Wij zullen elke week één aspect bespreken. Deze week is de beurt aan; afstand.

Afstand
Wat is afstand nou nog echt in deze tijd? Of je collega’s nou in hetzelfde pand zitten of aan de andere kant van de wereld, je communiceert waarschijnlijk op dezelfde manier met ze, via de telefoon en e-mail. Door de komst van internet is afstand een relatief begrip geworden. Je hoeft niet meer naast elkaar te zitten om elkaar te zien. Met conference calls kan je met alle collega’s over de hele wereld tegelijk een overleg hebben. De IT-specialisten van Remote IT kan je dan ook goed bereiken, ondanks de afstand tussen Nederland en Oekraïne. Wil je een uitgebreider overleg? Dan kan dat heel goed met behulp van bijvoorbeeld Skype. Zelfs als je elkaar toch even persoonlijk wil zien is dat heel goed mogelijk, Oekraïne is namelijk zo’n 3 uur vliegen. Dat is even ver als van Groningen naar Rotterdam met de auto.

Conclusie; afstand is in deze tijd geen belemmering meer. Door alle technologieën zijn er veel opties om snel en makkelijk met collega’s te communiceren die ergens anders ter wereld zijn.

Meer weten?
Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor Remote IT? Neem een kijkje op de Remote-IT pagina om alle voordelen te bekijken.

 < vorige | volgende >

 


Kaylee Latumahina
07-06-2018