Social media gaat een steeds belangrijkere rol spelen in recruitment. Het is dan ook geen wonder dat er een hele nieuwe vorm van recruitment is ontstaan; social media recruitment. Met social media recruitment zorgen wij dat jouw vacatures bij dé talenten voor de functie terecht komen. Bovendien worden de vacatures getoond op de plek waar talenten gemiddeld twee uur per dag te vinden zijn: social media.

 

Social media, de nieuwe vacaturebank
Wist je dat ruim 31% van de Nederlanders tegenwoordig naar vacatures zoekt via social media? Facebook en LinkedIn zijn hierbij de belangrijkste kanalen. Als bedrijf kan je dan ook niet meer zonder een bedrijfspagina op deze kanalen. Ook bij Bkonnect maken wij gebruik van onze social media kanalen om voor jou de beste kandidaat te vinden.

Naast dat je jouw social media kanalen dus kan gebruiken voor vacatures, is het ook belangrijk om via social media een compleet beeld te scheppen over jouw organisatie. Als je een consistente boodschap overbrengt, creëer je een bepaald beeld over jouw organisatie. Jouw Facebook- of LinkedInpagina wordt zo het visitekaartje van het bedrijf en laat zien hoe het is om bij jullie te werken. Zo is de kans groter dat de kandidaten die solliciteren ook echt bij het bedrijf passen!

 

De passieve kandidaat triggeren
Via social media bereik je niet alleen de mensen die actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar ook de mensen die niet op zoek zijn, maar wel open staan voor een nieuwe uitdaging. Juist deze groep kandidaten zijn het beste te bereiken via social media. Zij gaan immers niet op vacaturewebsites kijken of zij een interessante vacature zien bij jouw bedrijf.

 

Dé kandidaat bereiken
Heb jij iemand nodig die binnen een straal van 25 kilometer van het bedrijf woont, een hbo-opleiding afgerond heeft richting elektrotechniek én minimaal twee jaar ervaring heeft? Met social media bereiken wij deze kandidaten voor jou. Deze en nog veel meer criteria kunnen wij gebruiken om jouw vacature te targetten op een specifieke doelgroep met kandidaten die geschikt zijn voor de functie. Zo maken wij heel gericht een advertentie met jouw vacature. Op deze manier worden advertenties heel effectief en kost het minder tijd om de juiste kandidaat te vinden. Recruitment via social media is recruitment 2.0!

Weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Wij vertellen het je graag! Een afspraak is zo gemaakt. Wij komen graag bij je op bezoek, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze locatie in Deventer.


Eline Boersma
26-09-2018