Veel bedrijven zoeken op dit moment IT-specialisten om hun activiteiten uit te voeren. Vaak vinden ze echter niet het gekwalificeerde personeel waar ze behoefte aan hebben. Uitbesteding van de werkzaamheden naar het buitenland, waar deze specialisten wel snel beschikbaar zijn, is dan een optie. Veel bedrijven kiezen hier op dit moment echter nog niet voor. De vraag is; waarom niet?

Verschillen in taal, cultuur, afstand, tijdzone en commitment vormen de belangrijkste obstakels om niet met specialisten in het buitenland te werken. Reden genoeg om deze aspecten eens te belichten. Wij zullen elke week één aspect bespreken. Deze week is het laatste aspect aan de beurt; cultuur.

Cultuur
Het is een gegeven dat er cultuurverschillen zijn tussen verschillende landen. Deze verschillen vind je niet alleen terug in de mensen, maar ook in hun manier van werken. Vormt dit voor Remote IT een probleem? Zeker niet. Als bedrijf kan je juist veel leren door samen te werken met mensen uit een andere cultuur. Door samen te werken met collega’s in het buitenland leer je anders zakendoen. Je leert hoe je om kan gaan met de cultuurverschillen en kan er uiteindelijk beter op anticiperen. De cultuur van de Balkan staat bekend om een hoog arbeidsethos. Oekraïners hebben geen 9 tot 5 mentaliteit en de opdrachtgever staat hoog in het vaandel bij hen. De IT-specialisten van Remote IT zijn erg trouw, zij denken mee met hun opdrachtgevers en streven er naar opdrachtgevers tevreden te stellen.

Kortom, werken met mensen uit het buitenland, en dus met een andere cultuur, is juist heel leerzaam en vormt geen probleem om te starten met Remote IT.

Meer weten?
Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor Remote IT? Neem een kijkje op de Remote-IT pagina om alle voordelen te bekijken.

 < vorige


Kaylee Latumahina
22-06-2018