Veel bedrijven zoeken op dit moment IT-specialisten om hun activiteiten uit te voeren. Vaak vinden ze echter niet het gekwalificeerde personeel waar ze behoefte aan hebben. Uitbesteding van de werkzaamheden naar het buitenland, waar deze specialisten wel snel beschikbaar zijn, is dan een optie. Veel bedrijven kiezen hier op dit moment echter nog niet voor. De vraag is; waarom niet?

Verschillen in taal, cultuur, afstand, tijdzone en commitment vormen de belangrijkste obstakels om niet met specialisten in het buitenland te werken. Reden genoeg om deze aspecten eens te belichten. Wij zullen elke week één aspect bespreken. Deze week is de beurt aan; commitment.

Commitment
Hoe weet je zeker dat jouw collega’s in het buitenland toegewijd zijn aan jouw bedrijf? Je wilt waarschijnlijk inzicht hebben in de werkzaamheden van je collega’s. Als een deel van de collega’s aan de andere kant van Europa zit, kan dit lastig zijn. Daarom hebben wij met Remote IT de afspraak dat iedereen maatwerk recruitment krijgt. Als werkgever ben jij volledig betrokken bij het recruitmentproces. Je krijgt alle cv’s onder ogen en daarna vinden er verschillende skypegesprekken plaats met kandidaten. Zo weet je zeker dat er iemand bij jou komt werken waar jij het volste vertrouwen in hebt en met wie je fijn samenwerkt. Niet alleen kies jij de IT-specialist uit, de IT-specialist kiest ook jou uit! Hij moet ook voor het bedrijf wil werken. Alleen op deze manier ontstaat er een perfecte match. Zo weet je zeker dat jouw remote it collega zich verbonden voelt met jouw bedrijf en heb je een waardevolle collega met wie je intensief contact hebt en veel overlegt. Je kunt jouw team bezoeken wanneer je maar wilt en daarnaast is er de mogelijkheid dat het team zo nu en dan overkomt naar Nederland.

Conclusie; je hoeft niet bang te zijn dat jouw Remote IT collega’s niet toegewijd zijn aan jouw bedrijf. Door het recruitment proces van Remote IT krijg jij volledige controle over wie er voor jouw bedrijf aan de slag gaat. Zo ben je zeker van een goede match!

Meer weten?
Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor Remote IT? Neem een kijkje op de Remote-IT pagina om alle voordelen te bekijken.

 < vorige | volgende >


Kaylee Latumahina
14-06-2018