De zomer staat bekend om zijn rust. Veel mensen zijn op vakantie en belangrijke beslissingen worden uitgesteld tot na de zomervakantie; het is komkommertijd. En uw openstaande vacatures? Komt de zoektocht naar talent voor jouw organisatie ook stil te liggen? Als het aan ons ligt niet. Ook in de zomer kun je nog steeds kandidaten bereiken. Wij geven je vier redenen waarom wij, ook in de zomer, op zoek blijven gaan naar de juiste kandidaat voor jouw organisatie.

  • Staying connected

Zelfs op vakantie is social media niet ver weg. Even een vakantiefoto plaatsen, het nieuws checken of kijken wat je vrienden aan het doen zijn. Voordat je het weet zit je zo weer een aantal uur op je telefoon of laptop. Bovendien blijft 91% van alle werkzoekenden tijdens de vakantie doorzoeken naar een geschikte baan. Daarom blijven wij juist tijdens de vakantie doorgaan met het plaatsen van vacatures op social media.

  • Nieuw talent

Uit onze ervaring blijkt dat er in de zomer veel gemotiveerde starters te vinden zijn. In juni en juli ronden veel studenten hun studie af. Veel van deze afgestudeerden hebben niet direct een baan en zij gebruiken de zomerperiode om werk te vinden. Al deze afgestudeerden staan te popelen om een baan te vinden en alle geleerde theorie in praktijk te brengen.

  • Minder concurrentie

In juli en augustus daalt het aantal vacatures dat online staat. Als je een vacature in de zomervakantie online zet dan heb je dus minder last van concurrentie. Met andere woorden, je vacatures vallen meer op en je hebt meer kans om de juiste kandidaat te vinden. Als je de vacature pas na de vakantie online zet dan heb je dit voordeel niet. Maak dus vooral gebruik van deze periode!

  • Blik op de toekomst

De zomerperiode is ook het moment dat mensen gaan nadenken over hun carrière. Zij vragen zich af of ze nog wel op de juiste plek zitten of dat ze toch een andere functie of werkomgeving willen. Al deze passieve kandidaten kunnen dan ook actieve kandidaten worden. Daarom proberen wij hen juist tijdens de vakantieperiode te bereiken met jouw vacature.

Overtuigd dat wij juist nu aan de slag moeten met jouw vacatures? Wij helpen je graag met het vinden van de juiste kandidaat! Een afspraak is zo gemaakt. Wij komen graag bij je op bezoek, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze locatie in Deventer. Ook in de zomervakantie!


Eline Boersma
15-07-2019