Momenteel leven wij met z’n allen in een onwerkelijke tijd. Op de arbeidsmarkt zijn de effecten groot. Door de omstandigheden hebben wij de tijd niet gehad om ons daarop voor te bereiden of om er geleidelijk aan te wennen. Voor recruitment betekent dit een omschakeling. Niet alleen qua focus, maar ook qua werkprocessen. Het selectieproces speelt zich nu online af. We geven je een aantal tips hoe jij dit het beste kan doen!

1. Technische mankementen

Slinger niet 5 minuten van tevoren jouw laptop aan, maar zet alles op tijd klaar. Bel als test nog even met een collega om te zien of jouw camera goed werkt. Belangrijker nog: hiermee controleer je meteen of de wifi wel snel genoeg is. Niets is frustrerender dan een signaal dat steeds wegvalt.

2. Maak het de kandidaat (en jezelf) niet moeilijk

Nu fysieke kennismakingen worden vervangen door onlinegesprekken krijgen we letterlijk een ‘kijkje’ bij elkaar in de huiskamer. Voor sommigen kandidaten kan dit als ongemakkelijk worden ervaren. En ben je niet helemaal thuis in digitale kanalen dan voelt het misschien als kandidaat zijnde alsof je al meteen 1-0 achter staat. Hanteer je als bedrijf ook nog eens meerdere platforms, met inlogcodes en downloads, dan ontmoedigt dat de kandidaat alleen maar meer.

Om ervoor te zorgen dat kandidaten niet afhaken of onzeker worden is het aan te bevelen om tijdens het selectieproces zoveel mogelijk binnen hetzelfde platform te werken. En waarbij hij of zij het hele traject kan doorlopen, inclusief video-interview, binnen één omgeving.

3. Maak gericht oogcontact

Kijk in de camera! Een grote valkuil bij online sollicitatiegesprek is dat mensen vaak naar het beeldscherm kijken in plaats van in de camera van hun laptop, tablet of smartphone. Door in de camera te kijken heb je een open blik en lijkt het alsof je oogcontact maakt.

4. Assessments en opdrachten? Online kan alles!

Om inzicht te krijgen in de talenten van een kandidaat nemen veel bedrijven assessments af.

De assessments die de gewenste inzichten bieden, kun je tegenwoordig gelukkig ook online afnemen. Naast de meer bekende Persoonlijkheidsvragenlijst en Capaciteitentesten kunnen online rollenspellen nu ook een uitkomst bieden. De techniek van het online live interview biedt ook de mogelijkheid om met rollenspeler, kandidaat en beoordelaar een rollenspel af te nemen. Ook kun je online videosituaties aan een kandidaat aanbieden, waarop een kandidaat dan voor de camera moet reageren.

Heb jij de ideale kandidaat nog niet gevonden? En heb jij een vacature (al enige tijd) openstaan? Het antwoord: Bkonnect. Wij vinden voor jou de juiste mensen. Benieuwd naar wat Bkonnect voor jouw organisatie kan betekenen? We spreken je graag online onder het genot van een virtuele kop koffie. Een online afspraak is zo gemaakt!


Robin Boerhof
16-04-2020