Je ziet en hoort het overal: er is een grote krapte op de arbeidsmarkt. Het aantal vacatures is zo hard gegroeid dat het voor veel bedrijven lastig is om goede mensen binnen te halen. Hoe zorg jij als bedrijf ervoor dat je de ideale kandidaat aanspreekt? Of misschien nog wel belangrijker; hoe zorg jij dat de ideale kandidaat solliciteert? We geven je vier tips!

  • Vacaturetekst

Het is belangrijk om kritisch te kijken naar je vacaturetekst. Door de vele vacatures laat een kandidaat zich namelijk niet meer zomaar overtuigen. Ten eerste is het belangrijk om de vacaturetekst zo kort en bondig mogelijk te houden. Dit komt veelal doordat steeds meer vacatures op een smartphone worden gelezen. In veel vacatureteksten lees je dat iedereen een ‘hands-on teamplayer zonder 9 tot 5 mentaliteit’ moet hebben. Maar wat wil je nu echt van de werknemer? Maak de tekst persoonlijker, uniek en specifiek om de ideale kandidaat aan te spreken!

  • Eigen netwerk

Maak jij bij het werven van personeel gebruik van je eigen netwerk? Dit blijkt nog steeds één van de meest succesvolle manieren om te werven. Je vacature op LinkedIn plaatsen en laten delen door je medewerkers is hier een goed voorbeeld van. Het is een grote kans dat de ideale kandidaat niet op zoek is naar een baan, dus ga daarom zelf actief op zoek naar de ideale kandidaat, ook in jouw netwerk.

  • Onderscheidend

Door de schaarste op de arbeidsmarkt is het belangrijk om duidelijk te zijn over wat jij de werknemer kan bieden. Voor het schrijven van een vacaturetekst moet je antwoord op de vraag kunnen geven; waarom zou de sollicitant voor mijn bedrijf kiezen? Verdiep je in de doelgroep om erachter te komen wat hen over de streep trekt om voor jou te kiezen. Denk hierbij aan flexibiliteit, opleidingsmogelijkheden, extra vakantiedagen, etc.

  • Persoonlijk recruitment

Het werven van personeel wordt steeds persoonlijker. Je kan als bedrijf een recruitmentdag organiseren, zodat de potentiele werknemer gelijk een indruk krijgt van jouw bedrijf. Daarnaast kun je als werkgever gelijk zien of deze persoon bij het bedrijf past. Het is tijdbesparend, omdat je op zo’n dag veel verschillende kandidaten ontmoet.

Heb jij een vacature (al enige tijd) openstaan? Dan kan het lastig zijn de juiste kandidaat te vinden. Zélfs met een goede website, de juiste uitstraling en echte aantrekkingskracht. Soms wil het gewoonweg niet lukken. Zeker wanneer tijdgebrek een rol gaat spelen: het liefst houd jij je bezig met je core business. Maar hoe zorg je dan voor de juiste medewerker op de juiste plaats? Het antwoord: Bkonnect. Wij vinden voor jou de juiste mensen. Benieuwd naar wat Bkonnect voor jouw organisatie kan betekenen? We spreken je graag onder het genot van een kop koffie. Een afspraak is zo gemaakt! Wij komen graag bij je op bezoek, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze locatie in Deventer.


Robin Boerhof
20-08-2019